Благодійний фонд «Запорука» посилює хвилю добра завдяки черговій підтримці міжнародної краудфандингової платформи GlobalGiving. У межах нового гранту фонд надаватиме комплексну компетентну допомогу українським родинами за трьома напрямами: 

  • Медична допомога. 
  • Психосоціальна турбота. 
  • Підтримка родин, що постраждали від війни. 

 

У фокусі медичного напряму — оновлення та посилення опікового відділення Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Завдяки гранту від GlobalGiving «Запорука» регулярно закуповуватиме медикаменти для лікування маленьких пацієнтів опікового відділення до січня наступного року включно. Від початку повномасштабної війни саме у це відділення потрапляють діти з мінно-вибуховими травмами. з різних куточків. На жаль, відділення потребує оновлення, щоб продовжувати надавати якісну медичну допомогу. Тож «Запорука», окрім закупівлі медикаментів, також придбає нове обладнання та медичні меблі — ліжка, каталки, кушетки.

 

Завдяки багаторічному досвіду фахівці «Запоруки» знають: невіддільною частиною успішного лікування пацієнтів є психосоціальна турбота, що орієнтована на відновлення життєздатності людини. Тож у межах гранту від GlobalGiving підопічні фонду зможуть отримати від психологів фонду професійну допомогу - 100 консультацій наживо для пацієнтів лікарень та їхніх родин (на базі Національного інститут раку), а також 400 онлайн-консультацій на гарячій лінії, яка з липня 2022 року доступна для всіх українців, що потребують фахової психологічної підтримки. Номер гарячої лінії: 0 800 4000 23 

 

«В Україні триває війна. Ми бачимо її руйнівні наслідки, які вимагають швидкого реагування, аби українці як нація залишались незламними та стійкими. Інколи, щоб повернутися до активного життя, достатньо підтримати себе сильною рукою ззовні. Ми і є такою рукою для наших підопічних. Завдяки небайдужості міжнародних партнерів ми продовжуємо робити те, що було цінним для нас і до війни - бути поруч у складний для родини час. Когось ми підтримуємо через надання медичною допомоги, інших - психологічними консультаціями. Але є і ті сім’ї, які не можуть закрити свої базові потреби через брак коштів. Тому таким родинам ми допоможемо фінансово. В межах гранту від Global Giving 150 вразливих сімей, що постраждали від війни, отримають фінансову допомогу,» — говорить президентка благодійного фонду «Запорука» Наталія Оніпко.          

 

GlobalGiving — це некомерційна організація, яка з 2002 року підтримує благодійні та громадські організації, об’єднуючи їх із донорами та компаніями. БФ «Запорука» співпрацює з GlobalGiving з 2015 року, а за період повномасштабної війни міжнародні платформа надала фонду в межах різних грантів допомогу на суму близько 600 тисяч доларів, аби українці отримували якісну медичну допомогу. На платформі можна підтримати проєкти фонду з будь-якого куточка світу: