24 дитини пройшли MIBG сканування в Італії в 2019 році

MIBG обстеження проводять за допомогою ізотопів радіоактивного йоду, щоб виявити та діагностувати певні типи пухлин. Зокрема, нейробластому, поширену серед наших підопічних. 

MIBG сканування включене в міжнародний протокол лікування: за допомогою нього лікарі можуть знайти навіть найменші залишки пухлини та метастази, в той час як інші види обстеження їх не виявляють. Тільки після цієї діагностики можна вчасно дізнатися, чи є новоутворення і чи потрібно продовжити лікування. 

Позаяк в Україні відсутні вказані ізотопи, з 2016 року ми постійно відправляємо своїх підопічних на обстеження до Італії.  Так, у 2019 році 24 дитини пройшли діагностику MIBG у лікарні Papa Giovanni XXIII у місті Бергамо загальною вартістю 273 446 гривень. 

Окрім витрат на обстеження, чималу вартість становить переліт до Італії і назад. Завдяки фонду Flying Angels Foundation та агенції Airlife, наші підопічні безкоштовно дістаються до місця призначення. 

У Бергамо наших дітей завжди зустрічають волонтери, які супроводжують їх у лікарні. Ми вдячні усім, хто піклується про безпечне перебування підопічних за кордоном і надають постійну допомогу.